Zweden, zuid-zweden, zwedenvisvakantie, vissen, snoekvissen, zwedenzuid, zuidvarmland, vismeren, visrivieren, visvakantie, zweden, rietkragen

Rydaholms Stuga

 

 

Reis naar Rydaholm, Zweden

Augustus 2015

Onze reis naar Zweden begon met het volproppen van de auto met allerhande spullen: kleren, eten, medicijnen, maar vooral niet te vergeten: visgerief. Geladen met een achterbank vol slaapkussens reden wij de avond tegemoet.

 

Na een autorit van 12 uren en 2 oversteekboten kwamen wij s’ middags aan in het prachtige Rydaholm, Zweden. Eén van de eerste, opmerkelijk grappige dingen die we tegenkwamen waren de waarschuwingsborden: Opgepast overstekende elanden!

 

Bij aankomst aan de Stuga kregen wij een warme welkomst van Anton en Erna Van Duinen, die ons ’s avonds trakteerden op verse koffiekoeken en een aangename babbel. De Stuga charmeerde door de decoratie uit streekgebonden activiteiten: geweien van het jachtgebeuren en foto’s/waterkaarten van de visserij. Alle comfort voor een natuurvakantie was aanwezig: 4 bedden, een vernieuwde ruimte met wc’s, douche en afwasbak, een barbecue, een boot, …

 

Achter de Stuga lag een grote lap grond/bos; een stukje natuur wat ons werkelijk verrast heeft. De weergoden waren ons zeer gunstig gezind en daar hebben wij ook gretig gebruik van gemaakt. Tijdens onze wandelingen hebben we gesnoept van de vele, rijpe bosbessen, onze ogen laten genieten van het ontluikende stukje natuur in de ochtend met dauwdruppeltjes op de spinnenwebben, grote slakken die hun kans waagden ongeschonden op verkenning te gaan, en kleine, gevleugelde rakkertjes die geen enkele bloem onaangeraakt lieten.

 

Onze mooiste ontdekking moest nog komen: de uitgestrekte meren! Na een lange nachtrust was het eindelijk zover: tijd om te gaan vissen! Het traileren van de boot verliep vlotter dan gedacht. Eén van de pluspunten van Rydaholm is de nabijheid van de vele, grote meren met verscheidenheid aan karakters.  Er zijn vele rietkragen, enorme diepteverschillen, vele eilandjes, de waterkleur verschilt van meer tot meer…

 

Er ligt tussen 2 meren een stromende rivier die een totaal andere visserij biedt dan op de meren. Kortom, wij hebben ons geen seconde verveelt! De snoeken, baarzen en snoekbaarzen waren talrijk aanwezig. De natuur bleef ons verbazen toen we langs de oever, in een hoge boom een prachtig arendsnest met 2 kuikens zagen.

 

Rydaholm, met haar prachtige natuur, heeft voor altijd een plaatsje in ons hart gekregen. De gastheer en gastvrouw waren bijzonder gastvrij en stonden steeds klaar voor raad en daad.

 

Een ware aanrader!!

 

Gunther & Jessica Vandesande - Knaepen

Adres: Nederled Aspedal, 331 17 Rydaholm Telefon: 0046-(0)705186758